Project

ARC17 Interieur: CIRCL Circulair Paviljoen ABN AMRO – DoepelStrijkers

ARC17 Interieur: CIRCL Circulair Paviljoen ABN AMRO – DoepelStrijkers
CIRCL Conceptimage Bewegend Interieur DoepelStrijkers

Circl is een ontmoetingsplaats gebouwd volledig volgens circulaire principes. Deze circulaire, groene, gezonde en innovatieve omgeving is een show en testcase, waarin circulaire productieketens en duurzame financieringsmogelijkheden worden uitgeprobeerd.

DoepelStrijkers heeft een ontwerp gemaakt binnen de ‘Well’ uitgangspunten. Hierbij staat het welbevinden van de mens centraal. Dat uit zich in een slim innovatief ruimtelijk concept waarbij licht, lucht en natuur worden geoptimaliseerd binnen het ruimtelijk concept. Voor deze show- en testcase voor circulariteit heeft DoepelStrijkers een circulair, multifuctioneel en flexibel interieur ontworpen.

Bewegend interieur

Het bureau heeft een toekomstbestendig ontwerp gemaakt met duurzame ontwerpuitgangspunten en een alternatief ontwikkelmodel waarbij 4 onderzoekslijnen voor het interieur worden gepresenteerd. Dit interieur biedt eindeloos veel configuraties doordat vloeren, wanden en plafonds in verschillende posities kunnen worden geplaatst. Hiermee biedt het bewegend interieur van het ABN AMRO paviljoen op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam de mogelijkheid voor een uiteenlopende, wisselende programmering. Het veranderbare interieur biedt eindeloos veel ruimtelijke configuraties. Dit is uniek.

Criteria voor het interieur

Het project toont huidige mogelijkheden voor Co2 reductie in een interieur met innovatieve materiaaltoepassingen, gerecycelde materialen, restmaterialen en hergebruikte producten. Daarnaast zijn criteria geformuleerd waarmee het interieur is ontworpen. Zo is ontworpen op basis van de intrinsieke kwaliteiten van de materialen, is gewerkt met homogene materialen, zijn details bedacht voor droge verbindingen van materialen, is het ontwerp geschikt voor demontage in de toekomst, wordt materiaalgebruik beperkt, is ontworpen met zo min mogelijk materiaalverlies en zijn technische bewerkingen voor de bouw van het interieur beperkt.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Gustav Mahlerplein 1B
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel CIRCL Circulair Paviljoen ABN AMRO
  • Projectarchitect(en) Eline Strijkers, Chantal Vos
  • Medewerkers Riekie Brokking, Kasper Zoet, Mikolai Brus
  • Adviseur installaties DGMR, Arnhem
  • Adviseur akoestiek DGMR, Arnhem
  • Adviseur bouwfysica DGMR, Arnhem
  • Adviseur brandveiligheid DGMR, Arnhem
  • Aannemer Dura Vermeer
  • Bouwmanagement Traject, Zevenaar
  • Samenwerkende architect Architecten Cie, Amsterdam
  • Toeleveranciers Diverse
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3350
  • Bruto inhoud 19500
  • Programma Publiek Paviljoen met expo ruimte, congrescentrum, horeca, event space
  • Voorlopig ontwerp februari 2017
  • Definitief ontwerp april/mei 2017
  • Aanvang bouw mei 2017
  • Oplevering 2017
  • Opdrachtgever ABN AMRO
  • Ontwerpbureau DoepelStrijkers
Lees voordat u gaat reageren de spelregels