Project

ARC17 Interieur: Gustav Gym door KUUB

ARC17 Interieur: Gustav Gym door KUUB
foto: Marcel van der Burg

De perfecte balans tussen de bruutheid van het betonnen casco en de bepaalde chicheid die wordt gewenst op de zuid-as. Dit is gedaan door een materiaal toe te voegen: beton, maar dan zwart gepigmenteerd en gepolijst in een meanderend vloerlandschap. Hierdoorheen loopt een houten catwalk die richting en warmte geeft. Het geheel is sferisch uitgelicht waardoor je een club-gevoel krijgt.

‘Gustav’ zit in de plint van het nieuwe Mahler 900 gebouw aan de Gustav Mahlerlaan op de Zuidas. De loft-achtige doorlopende ruimte met zowel ruwe architectonische als meer verfijnde elementen zou niet misstaan in een trendy New Yorks district. Met deze balans van bruut/stoer en sjiek/weldadig treft KUUB de juiste toon voor deze functie op deze plek.

In de lobby wordt je verwelkomd door een enorme Waterval. Wanneer je hier doorheen gaat kom je terecht in de ‘wet zone’: de lockers , de douche en de sauna. Een centrale houten loper verbindt alle zones met elkaar, zoals een lager gelegen bar, dj-booth en de ‘soft zone’ voor cardio fitness en yoga.

KUUB heeft het rauwe en open karakter van het pand maximaal benut. Daarbij is gezocht naar een subtiele balans tussen het brute beton en het meer verfijnde interieur, maar ook de balans tussen het individueel benadrukken en onderling verbinden van diverse zones.

De box groepslessen vinden bijvoorbeeld plaats in een glazen doos onder een verlicht plafond met de lay-out van Japanse tatami matten. Niveauverschillen verdelen de ruimtes op een natuurlijke manier, maar behouden het open karakter. Door dan bijvoorbeeld leren kussens op bestaande betonnen vloerbalken te leggen worden deze ineens functioneel.

De houten loper bereikt zijn climax in de acht meter hoge ‘hard zone’. In de verste uithoek hiervan bevindt zich ‘the cave’ , een subtiel aangelichte ruimte voor het gewichtheffen.

Met een typische mix van architectonische- en interieurelementen maakt KUUB de ideale visuele en fysieke omgeving voor de ‘next level’ fitness ervaring zoals beoogd door Gustav Gym.

Ontwerp en realisatie

  • Adres George Gershwinlaan 520
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Gustav Gym
  • Projectarchitect(en) Pascal Hielckert
  • Medewerkers Maarten Rozemuller, Rodger van Leeuwen
  • Adviseur constructie van der Vorm engineering, Delft i.s.m. Anton Constructiewerken BV, Obdam
  • Adviseur akoestiek Alcedo B.V., Holten
  • Aannemer GeelRonitz Bouwgroep B.V., Beverwijk
  • Toeleveranciers VSB Wellness (waterval en sauna), Diessen - Venled verlichting, Venlo - Technogym (fitnessapparatuur)
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 920
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 845
  • Bruto inhoud 4000 m³
  • Netto inhoud 3600 m³
  • Programma receptie, bar/dj, fitness, (groeps) boxlessen, cardio, yoga, sauna, fysio
  • Voorlopig ontwerp mei 2016
  • Definitief ontwerp juni 2016
  • Aanvang bouw augustus 2016
  • Oplevering november 2016
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1.000.000
  • Bouwsom exclusief installaties (€) 700.000
  • Opdrachtgever Gustav Gym B.V.
  • Ontwerpbureau KUUB, Amsterdam

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels