Project

ARC17 Detail: Villa E – MARC architects

ARC17 Detail: Villa E – MARC architects
foto: Martijn Heil de Architectuurguide

In het ontwerp van villa E is duurzaamheid tot op detailniveau doorgevoerd. Het project draagt onze wens uit om gedurende het ontwerptraject een succesvolle integratie van alle ontwerpaspecten tot stand te brengen door de inzet van alle deskundige teamleden. Het heeft geleid tot uitkomsten welke we niet voor mogelijk hielden en daarmee iets extra gegeven wat van bijzondere waarde is.

Toelichting Detail

Het robuuste maar ook haast serene uiterlijk van de 335m2 BVO grote villa, contrasteert sterk met de ruwe meer aardse binnenzijde. De gevels bestaan uit aluminium panelen met koelribbels gefabriceerd door de Belgische producent Alinel, fabricaat van het paneel is type D. Bijzonder effect van de ribbels is de kleuring van de gevels door zonlicht. De gevels kleuren mee met de zontemperatuur en passen zich voortdurend aan, aan de meest belangrijkste invloedfactor in z´n omgeving. Voor de basiskleur is daarom wit gekozen.

Wanneer de gevels van een afstand worden beschouwd, toont de rigide en strakke aluminium ribbelplaat zich verrassend als een zacht doek. De totale gevel vormt zicht als een hagelwitte sluier om het meer ruige binnenste van het huis. De 90 graden verhouding tussen ribbels en achterplaat zorgt ervoor dat er geen direct zonlicht op de plaat invalt, waardoor de gevel onnodig opwarmt. Dit scheelt energie om te koelen. De witte kleur draagt eveneens bij aan dit uitgangspunt.

 

Bekijk hier het project

 

Ontwerp en realisatie

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels