Project

ARC17: Design Center Flokk – OTH architecten

ARC17: Design Center Flokk – OTH architecten
Flokk

In opdracht van Flokk (voorheen Scandinavian Business Seating)
transformeerde OTH de begane grond van de voormalige Twentsche Bank
(rijksmonument, 1950) aan de Blaak in Rotterdam tot een levendige showroom
voor het meubelmerk.

Met beperkte middelen en nadruk op karakteristieke elementen, zoals het metselwerk plafond en de sierhekwerken in de vensters, is een Design Center ontworpen waarin de ontwerpfilosofie en producten van Flokk optimaal tot hun recht komen.

ARC17: Design Center Flokk – OTH architecten

Onderdelen van de stoelen van Flokk (onderstellen, zittingen) zijn gebruikt om ruimte scheidende en akoestische wanden te creëren. Gebouw, interieur en product worden hierdoor tot een eenheid gesmeed. Middels niveauverschillen, stalen kaders en belijning op de vloer is de grote, open ruimte opgedeeld in meer beschutte en intieme plekken. Door de introductie van verschillende niveaus en raamzitjes ontstaat interactie met de straat.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Blaak 28
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel Design Center Flokk
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 900
  • Programma showroom / design center
  • Opdrachtgever Flokk (voorheen Scandinavian Business Seating), Rotterdam
  • Ontwerpbureau OTH architecten

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels