Project

ARC17 Architectuur: Rivers International School Arnhem – LIAG

Architectuur

Als een stromende rivier verbindt een doorgaande trap alle verdiepingen van de Rivers International School in Arnhem. LIAG maakte een ontwerp waarin onderwijsruimtes voor verschillende scholen zijn gecombineerd. Het gebouw fungeert ook als ontmoetingsplek voor internationale families van schoolgaande kinderen.

ARC17 Architectuur: Rivers International School Arnhem – LIAG
foto: Ben Vulkers

Motivatie ARC17 Architectuur Award

“Rivers International School Arnhem is een community gebouw voor internationale leerlingen dat tevens fungeert als ontmoetingsplek voor hun families. Naast het leeftijdsgericht bieden van onderwijs en opvang aan kinderen van 2-18 jaar zijn er ruimtes voor de ouders, extra sport, drama – en muzieklokalen.”

“Veel gebruikers zijn hier tijdelijk, het gebouw moet als een 2e huis voelen en elkaar inspireren, verleiden tot samenkomen en samenwerken, vaardigheden ontwikkelen en een plezierige tijd hebben. Door de transparantie, vides, brede trappen en split level niveau verschillen is veel interactie mogelijk. Via de daklichten, vides en grote open gevelvlakken kan het daglicht overal in het gebouw doordringen waardoor het een licht en prettig gebouw is.”

“Ondanks de verschillende functies wordt het gebouw als één geheel beleefd door de verbindende blauwe trap. Door de doorlopende blauwe kleur van deze trap, die een rivier symboliseert waarin de leergebieden als eilandjes liggen, en verder alleen lichte en natuurlijke materialen te gebruiken ontstaat rust en eenheid in het interieur. ”

“De komst van Rivers International School Arnhem is een belangrijke stap: niet alleen voor de leerlingen en medewerkers van de school, maar ook voor de versterking van het internationale vestigingsklimaat in Gelderland.”

 

Bekijk hier het project

 

Ontwerp en realisatie

Reageer op dit artikel