Project

ARC17 Architectuur: Bioscoop Zwolle – Dok architecten

ARC17 Architectuur: Bioscoop Zwolle – Dok architecten
Vooraanzicht

Een gebruiksvriendelijke megabioscoop met een open en transparant voorkomen.

Als onderdeel van de grootschalige en ambitieuze herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle is deze Pathé bioscoop gerealiseerd.

De wijk heeft karakter; een industrieel- en handelsverleden en vernieuwt zich continu. Daarom wordt er gebruik gemaakt van ambachtelijke materialen en zorgvuldige detaillering, die aansluiting vinden bij de kleuren en vormen van de omliggende bebouwing.

De twee grootste zalen zijn van buiten uitgevoerd in wit geglazuurde baksteen; een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Meer groen draagt bij aan een gezonde, ontspannen leefomgeving. Zo is het dak van de bioscoop bekleed met gras.

Het duurzame gebouw en de nieuwste audiovisuele technieken komen tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Pannekoekendijk 11, 8011 BJ
  • Plaats Zwolle
  • Projecttitel Bioscoop Zwolle
  • Projectarchitect(en) Liesbeth van der Pol
  • Medewerkers Patrick Cannon, Ernst Verwijnen, Bawar Tanay, Marta Meijer
  • Adviseur constructie Zonneveld Ingenieurs, Rotterdam
  • Adviseur bouwfysica Peutz
  • Aannemer J.P. van Eesteren, Gouda
  • Interieurarchitect E UP design, Hoornaar
  • Bouwmanagement Pro3bouwmanagement, Wilnis
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 10.000
  • Bruto inhoud 62.000
  • Programma Bioscoop
  • Voorlopig ontwerp April 2014
  • Definitief ontwerp Eind 2015
  • Aanvang bouw Oktober 2015
  • Oplevering Begin 2017
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 7.000.000
  • Opdrachtgever Multi Veste 170 BV
  • Ontwerpbureau Dok architecten

Foto's

Locatie

Lees voordat u gaat reageren de spelregels