Project

ARC17: Amgen München – D/DOCK

ARC17: Amgen München – D/DOCK
Fotografie: ANNE NOOR

Serving the patient’ is het component waarmee Amgen D/DOCK in 2015 op pad stuurde om het zogenaamde Nextgen Office concept mee te ontwikkelen. Serving the patiënt houdt indirect in: caring for the Amgen community, waar aansluiting werd gemaakt tussen de organisatie en een gezonde en gelukkige werkomgeving.

Het ontwerp kenmerkt zich door openheid, speelsheid, zachtheid en een hele hoge mate van diversiteit aan functionaliteit en stijlen. Het drie lagen tellende kantoor is verbonden door een “core” die als een verticale connectie door het gebouw gaat en meetingrooms, huddlerooms en concentration booths met een diversiteit aan stijlen en functionaliteiten bevat. Dit voorkomt dat Amgen medewerkers hun verdieping als territorium zien, maar het gehele gebouw gebruiken en elkaar dus ook meer “live” spreken. Dit resulteert in meer beweging, betere communicatie en hogere tevredenheid. Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is de 14 meter hoge greenwall waarin de kernactiviteit van Amgen, de DNA-double helix, in 3D moss-design te zien is.

Het kantoor is een lifestyle omgeving geworden waarin iedere etage wordt gedefinieerd door een unieke functie, een eigen stijl, maar bovenal verbintenis en samenwerking. Design Director bij D/DOCK. De werkomgeving geeft buiten het bieden van samenwerking en dynamiek ook juist een tegenbalans van rust en ontspanning. De eerste verdieping is uitgerust met een Zen Garden: een binnentuin setting waar men tussen het groen afgezonderd geconcentreerd kan werken, lezen, slapen of met de aanwezige koptelefoons met ambient sound kan ontspannen.

Bijzonder aan het interieur ontwerp is dat het een gevoel geeft als van een thuis, door het gebruik van bijvoorbeeld comfortabele banken en op maat ontworpen eettafels. Verder is er een hoge tactiliteit toegepast in de materialisatie en is er gewerkt met een bijzonder kleurenpallet die de ruimte een zachte maar dynamische verschijning geeft. We hebben voor een ontworpen waar mensen effectiever kunnen samenwerken, het personeel meer bevoegd is, we besluitvorming konden verbeteren en waar iedereen creativiteit en innovatie kan verkennen.

Ontwerp en realisatie

  • Adres Riesstraße 24 80992
  • Plaats München
  • Projecttitel Amgen München
  • Aannemer Baierl & Demmelhuber
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 3000 m2
  • Oplevering Oktober 2016
  • Opdrachtgever Amgen
  • Ontwerpbureau D/DOCK

Foto's

fotografie: Anne Noor

Bijlagen

Lees voordat u gaat reageren de spelregels