Project

ARC16: House of Rolf – studio Rolf.fr i.s.m. Niek Wagemans

ARC16: House of Rolf – studio Rolf.fr i.s.m. Niek Wagemans

House of Rolf is een geslaagde herbestemming van een koetshuis uit 1895 welke rigoureus getransformeerd is tot een spectaculaire woon- en werkruimte. Het complete interieur is opgetrokken uit materiaal van een naastgelegen slooppand. Deze transformatie was een enorme puzzel met een geslaagd eindresultaat. “House of Rolf” bewijst dat je van bouwafval iets heel moois kunt maken.

Rolf Bruggink heeft na het gereedkomen van het ruimtelijk ontwerp Niek Wagemans gevraagd om samen het project verder vorm te geven en de kantoorbarak te gebruiken voor de bouw van het sculpturaal woonobject. Er zijn geen uitgewerkte tekeningen van het bouwplan gemaakt, alleen een maquette waarin het ruimtelijk ontwerp is weergegeven. Op basis van deze maquette is het ontwerp verder uitgewerkt door Rolf en Niek tijdens het bouwen.

De daarbij zelf geformuleerde doelstelling was om alle materialen van de barak te gebruiken, en ook alles op te maken. Hierbij heeft ook de kachel meegeholpen aangezien het bouwen van het object twee jaar heeft geduurd en er in die periode nog geen centrale verwarming aanwezig was, de barak bestond grotendeels uit hout.

Het startpunt bij het bouwen van het object waren de twee wanden die opgebouwd zijn uit oude radiatoren. De barak werd een bouwmarkt met tweedehands materialen. Wat volgde was een enorme hoeveelheid materiaal en begon de grote puzzel om te kijken welk onderdeel, waarvan gemaakt kon worden.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: House of Rolf - studio Rolf.fr i.s.m. Niek Wagemans
  • Projectarchitect(en) Rolf Bruggink
  • Programma woonhuis en ontwerpstudio
  • Voorlopig ontwerp 01-04-2016
  • Definitief ontwerp 01-04-2016
  • Aanvang bouw 25-08-2016
  • Oplevering 01-04-2016
  • Opdrachtgever Rolf en Yffi
  • Ontwerpbureau studio Rolf.fr i.s.m. Niek Wagemans

Foto's

Foto's 

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels