Project

360 Villa in het bos – 123DV Architectuur

360 Villa in het bos – 123DV Architectuur
foto: Hannah Anthonysz

In de 360 Villa naar ontwerp van 123DV draait alles om het contact tussen de bewoners en hun twee honden. Vanuit de opvallende ronde plattegrond heb je een panoramisch uitzicht over de tuin. De ruimtes lopen vloeiend over in elkaar en de buitenruimte.

Zowel binnen als buiten is het contact met de honden gemaximaliseerd. Aan weerszijden van het terras zorgen spiegelwanden voor extra zicht op de omgeving. Rond de villa is de grond deels opgehoogd. Zo is bijvoorbeeld vanuit de keuken ook op ooghoogte visueel contact mogelijk. Daarbij zorgt de heuvel voor privacy aan de straatzijde.

Open

Voor de gesloten delen van de gevel is veel bergruimte gecreëerd. Hiervoor hangen houten panelen die samen met de donkere vloer het interieur een warme uitstraling geven. Een witte wand scheidt de open woonkamer van de private ruimtes van de woning. Middels een schuifluik kan deze ook volledig worden afgesloten.

Luifel

Het exterieur wordt gekarakteriseerd door de lichte gevel die de ronde plattegrond grotendeels volgt. Het vlak verspringt in hoogte en zorgt voor geslotenheid aan de straatzijde. Aan de tuinzijde vormt deze een overstek als luifel boven het terras, die tevens voor schaduwwerking zorgt rond open gevel.

foto: Hannah Anthonysz

 

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel 360 Villa
  • Projectarchitect(en) Liong Lie, Rajiv Sewtahal
  • Adviseur constructie Brak en Eijlers. Gouda
  • Aannemer Bouwbedrijf Mensink
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 100
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 86
  • Programma woonhuis
  • Voorlopig ontwerp 2013
  • Definitief ontwerp februari 2014
  • Aanvang bouw november 2014
  • Oplevering juni 2015
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau 123DV

Foto's

fotografie: Hannah Anthonysz
tekeningen: 123DV
Lees voordat u gaat reageren de spelregels