artikel

Grandioze metamorfose van galerijflat met spectaculaire daktuin

productnieuws

Wonen en werken – en tussendoor genieten van de fantastische daktuin, met spectaculair uitzicht over de stad. Het kan in het appartementencomplex De Boel in Amsterdam. Een architectonisch hoogstandje van de hand van Hans van Heeswijk Architecten, mede mogelijk gemaakt door Easy Glass Pro van Q-railing.

Grandioze metamorfose van galerijflat met spectaculaire daktuin

De galerijflat dateert oorspronkelijk uit 1964. Het pand is onlangs – in opdracht van woningbelegger Vesteda – door het team van Hans van Heeswijk Architecten getransformeerd tot een modern gebouw met 144 gerenoveerde appartementen, 3.000 m2 kantoorruimte en 10 penthouses. Eyecatcher is de fantastische daktuin met weelderige beplanting, diverse zitjes, chique ligstoelen én een magnifiek uitzicht.

Veilig en transparant
De royale daktuin beslaat het grootste deel van het dak van het complex en straalt luxe en comfort uit. Hier kunnen bewoners in een stijlvolle omgeving relaxen. De daktuin wordt omsloten door een glazen balustrade die zorgt voor een optimaal panoramisch uitzicht. Bij het ontwerp stond veiligheid voorop, maar de architect wilde de balustrade zoveel mogelijk ‘onzichtbaar’ houden. Daarom is gekozen voor Easy Glass Pro van Q-railing: de perfecte oplossing die maximale transparantie en de hoogste veiligheidsnormen combineert. Dit glassysteem is nauwkeurig uit te lijnen vanaf de binnenzijde, zonder gebruik van bouten, schroeven, speciaal gereedschap of steigers. Hierdoor is Easy Glass Pro snel én voordelig.

Praktische windbreker
Dankzij het glas is het uitzicht magisch; vanaf de zitgedeeltes in de tuin lijkt het of het dak opgaat in de stadse omgeving, net als bij een infinity pool. Bovendien fungeert de 245 meter lange glazen balustrade als een praktische windbreker. Deze biedt extra comfort voor degenen die in de daktuin genieten van hun rust.   
Architect Dick de Gunst van Hans van Heeswijk Architecten is verrukt over het resultaat: “Het Easy Glass Pro systeem heeft onze visie zeker helpen omzetten in realiteit. Het is een fantastisch product, waarmee je nagenoeg onzichtbare balustrades kunt creëren.”

Reageer op dit artikel