artikel

Derako® – MOSO® Bamboe gevelsysteem – C2C® en BREEAM

productnieuws

Met het schaarser worden van tropisch hardhout biedt het Derako® gevelsysteem, voorzien van MOSO bamboe, een duurzaam alternatief voor uw gevelaankleding. Door de enorme groeisnelheid van het CO2 neutrale Bamboemateriaal, heeft de grondstof een positieve impact op het milieu. Het systeem is als geheel Cradle to Cradle gecertificeerd en draagt, door de toegepaste materialen, bij aan het verkrijgen van waardevolle credits binnen BREEAM en LEED. Met de gepatenteerde clips is de montage eenvoudig en bespaart u, met een kortere montagetijd, op de installatiekosten. Maar bovenal zorgt het systeem, met zijn zichtloze montage, voor een stijlvolle aankleding van uw gevel.

Derako® – MOSO® Bamboe gevelsysteem – C2C® en BREEAM

De Derako MOSO gevel-oplossing is tot stand gekomen door een strategische samenwerking tussen de merken Derako en MOSO. MOSO is marktleider op het gebied van innovatieve en duurzame bamboe producten en Derako is leidend in de ontwikkeling en vervaardiging van duurzame en praktisch te monteren systemen voor o.a. gevel, wand en plafond.

Bamboe een verantwoord alternatief voor tropisch hardhout
Het MOSO bamboe, dat gebruikt wordt in de MOSO Bamboo X-treme lamellen, is de snelst groeiende plant ter wereld. Door de hoge groeisnelheid absorbeert de bamboeplant grote hoeveelheden CO2 tijdens de groei. Na 4 à 5 jaar verhout de bamboestam waarna het zijn eigenschappen, welke veel lijken op hardhout, bereikt. Met deze enorme groeisnelheid vormt MOSO bamboe een zeer geschikt CO2 neutraal alternatief voor tropisch hardhout. Het materiaal heeft een duurzaamheidsklasse 1 volgens ENV807, EN113/EN350 en een Brinell hardheid groter dan 9,5 kg/mm2. Het materiaal beschikt bovendien over een zeer hoge dimensiestabiliteit.

Cradle to Cradle® gecertificeerd
Alle Derako systemen, waaronder het gevelsysteem voorzien van MOSO bamboe, zijn Cradle to Cradle® gecertificeerd. Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle-principe, waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken, maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Hierbij wordt voortdurend aan verbeteringen gewerkt op het gebied van o.a. materiaalgezondheid, materiaal hergebruik, hernieuwbare energie carbon management, beheer van water en sociale rechtvaardigheid. Bekijk alle certificaten op de Derako website. Meerdere credits voor LEED en BREEAM

Het MOSO Bamboe Xtreme product toegepast binnen het Derako gevelsysteem draagt bij aan het verkrijgen van meerdere credits binnen BREEAM en LEED. De specifieke credits vindt u op de volgende webpagina met meer informatie over LEED en BREEAM binnen het bamboe façadesysteem.

Snelle en zichtloze (blinde) montag
Bij de Derako systemen is de bevestiging van de bamboe lamellen geheel uit het zicht en bevindt deze zich aan de achterzijde van de lamellen. Alle profielen van het systeem worden vanuit de fabriek al voorzien van de clips waardoor het op de bouwlocatie een kwestie is van het monteren van de profielen en het vastklikken van de lamellen. De montage is hiermee eenduidig en verloopt in het algemeen sneller dan bij het conventioneel nagelen of schroeven. Naast een besparing op de installatiekosten wordt hiermee ook een nauwkeurige positionering van de lamellen gegarandeerd.  Een bijkomend voordeel van het systeem is dat het volledig demontabel is waardoor er in de toekomst, zonder beschadiging van de bamboelamellen, onderhoud aan de achterliggende gevel kan plaatsvinden. Nieuwbouwpand MOSO voorzien van het MOSO gevelsysteem

Recent is het nieuwbouwpand van MOSO op het industrieterrein in Zwaag voorzien van het duurzame gevelsysteem. Met de warme kleur van de bamboe lamellen verkrijgt het pand een bijzonder vriendelijke maar zeker ook krachtige en moderne uitstraling. Bij dit project zijn de lamellen horizontaal gepositioneerd. Het is ook mogelijk om het systeem met verticaal gepositioneerde lamellen of in een gebogen vorm toe te passen.

Derako voor volledige ondersteuning

Bij Derako wordt een project altijd volledig technisch begeleid, uitgewerkt en denken wij graag mee met ontwerpuitdagingen en logistieke vraagstukken. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

Reageer op dit artikel