artikel

Is uw auto nog steeds intelligenter dan uw huis?

productnieuws

Wie in een middenklasser stapt, neemt plaats in een hightech wereld. Talrijke elektronische hulpmiddelen in de auto zorgen voor meer comfort, betere veiligheid en geven aan of u brandstofbesparend en dus energiebewust onderweg bent. Thuis moeten de meeste mensen het zonder deze voordelen stellen. Waarom? Omdat de technische uitrusting in de meeste huizen achterloopt op die in de auto. Dat zou echter niet zo moeten zijn – het moderne huis is intelligenter dan veel mensen denken.


Slimme helpers voor de eigen vier muren

Wees eerlijk: wie doet het raam in de auto graag met een raamslinger open en dicht? Precies! Maar dat hoeft ook niet meer: met een druk op de knop gaat het raam automatisch naar elke gewenste positie. En dat is niet alles – de meeste auto’s zitten volgepakt met kleine intelligente hulpmiddelen, die het rijden comfortabeler en veiliger maken en ook nog aangeven of we brandstofbesparend rijden.

Een paar voorbeelden? De binnenverlichting wordt automatisch in- en uitgeschakeld, als de transponder de centrale vergrendeling met een zachte klik heeft geopend. En hij gaat uit als de motor wordt gestart. De elektrische zonnebescherming en de airco zorgen ervoor dat we ook bij veel verkeer het hoofd koel houden. Het navigatiesysteem garandeert (bijna altijd) dat we aankomen op de plaats van bestemming. Als het donker wordt, schakelt de schemeringssensor het licht automatisch in. In bochten wordt het licht dynamisch meegestuurd. Bij regen zorgt de regensensor ervoor dat de ruitenwissers altijd met de juiste snelheid voor goed zicht zorgen. Als u tijdens het rijden wordt gebeld: geen probleem meer – de handsfree installatie maakt het mogelijk. En als we zijn aangekomen op de plaats van bestemming en uitstappen, bewaakt het alarmsysteem ons geliefde vervoermiddel. Wie vandaag in een moderne middenklasser stapt, neemt plaats in een hightech wereld, die voor ons tegenwoordig al vanzelfsprekend is.

Wie doet zijn jaloezieën ’s morgens graag open en ’s avonds weer dicht? Precies! Dat doen velen nog steeds zelf. Veel woning eigenaren weten nog steeds niet dat er ook voor de eigen vier muren een groot aantal intelligente hulpmiddelen bestaan, die het wonen comfortabeler en veiliger maken. Een intelligent huis hoeft zich niet meer voor een auto te verstoppen!

Wie vandaag de dag een huis plant of bouwt, zou de technologie van moderne gebouwtechniek moeten gebruiken. Dit verbetert de woon- en leefkwaliteit in en om het huis en zorgt voor meer veiligheid en hogere energie-efficiëntie, waar steeds meer vraag naar is. Ook verhoogt dit de waarde van het vastgoed – zelfs gedurende decennia’s. Want dankzij IP-interfaces kunnen ze altijd aan toekomstige ontwikkelingen worden aangepast. Hiermee is uw huis net zo intelligent als uw auto. Minstens!

Reageer op dit artikel