artikel

Innovatie in massief houten voorzetgevels

productnieuws

De massief houten geventileerde voorzetgevels van Derako bestaan uit houten lamellen en geanodiseerde aluminium SLR profielen die project specifiek voorzien worden van inkepingen voor de bevestiging van de gepatenteerde RVS clips.

Innovatie in massief houten voorzetgevels

Montage volledig uit het zicht – geen corrosiestrepen

De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van de houten lamellen. Het uiterlijk blijft hierdoor intact en er worden geen schroeven en nagels toegepast om het hout te bevestigen. Dit voorkomt corrosiestrepen en eventuele beschadigingen van het hout. Het gevelsysteem kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Daarnaast kan de gevel voorzien worden van een gevelfolie om aanvullende bescherming of de gewenste kleurstelling te realiseren.

Blog commercieel Derako houten voorzetgevels Besparing op de montagekosten

Alle SLR profielen worden vanuit de fabriek al voorzien van clips waardoor op de bouwlocatie, na het monteren van de profielen, de lamellen direct op de profielen geklikt kunnen worden. De montage verloopt hiermee in het algemeen sneller dan bij het conventioneel nagelen of schroeven. Ook wordt met deze wijze van monteren een exacte positionering van de lamellen gegarandeerd.

Blog commercieel Derako houten voorzetgevels 

Windbestendige voorzetgevel

De gehele constructie van de geventileerde voorzetgevel is bestand tegen grote windbelastingen. De bevestiging van de massief houten lamellen is uitvoerig getest en kent een hoge uitbreekkracht. Aan de hand van het windgebied, de gekozen houtsoort en de gebouwhoogte wordt de onderlinge afstand van de SLR profielen nauwkeurig uitgerekend. Tevens wordt aan de hand van deze gegevens de benodigde bevestiging op de gevel bepaald.

Blog commercieel Derako houten voorzetgevels

Diverse houtsoorten en bamboe

Het gevelsysteem is o.a. leverbaar met lamellen van Lariks, Oregon Pine, ThermoWood en Western Red Cedar hout. Om het aanbod aan duurzame materialen te vergroten is Derako een aantal strategische samenwerkingen aangegaan waarbij het nu ook mogelijk is om technologisch hoogwaardige materialen zoals MOSO bamboe, Foreco NobelWood, Foreco WaxedWood en Accoya te combineren met de Derako gevelsystemen.

 Blog commercieel Derako houten voorzetgevels

Derako voor duurzaamheid en volledige ondersteuning

Vanaf de oriëntatie tot en met de uiteindelijke installatie biedt Derako volledige ondersteuning en werkt vanuit een duurzame en kwaliteitsgerichte denkwijze. Zo is Derako o.a. Cradle to Cradle, PEFC, FSC, ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd en voldoen hiermee aan de criteria die de overheden stellen aan het “Duurzaam inkopen”.

Reageer op dit artikel