artikel

Een gezonde en veilige leeromgeving voor onderwijsinstellingen

productnieuws

Energiebesparing en een ‘gezond’ leerklimaat binnen schoolgebouwen zijn kreten die bij veel onderwijsinstellingen hoog op de agenda staan. Hierdoor maken traditionele deuren en schuifdeuren steeds vaker plaats voor draaideuren. Met zijn “altijd open, maar altijd dicht” principe wordt maximale toegankelijkheid geboden, terwijl tocht en kou geen kans krijgen en het binnenklimaat optimaal beheersbaar blijft.

Een gezonde en veilige leeromgeving voor onderwijsinstellingen

Tochtvrije en energiebesparende entree

Een sterk toenemend aantal onderwijsinstellingen kiest voor energiebesparende entreeoplossingen. Hierbij worden draaideuren van Boon Edam verkozen boven schuif- of klapdeuren. Een draaideur zorgt ervoor dat het binnen- en buitenklimaat gescheiden blijven, zodat een comfortabele atmosfeer
in een schoolgebouw behouden blijft. De constructie van een draaideur voorkomt tocht en zorgt ervoor dat stof en geluid niet kunnen binnendringen. Aangezien er hierdoor minder energie nodig is om het binnenklimaat te handhaven, helpen draaideuren de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken en kosten te besparen.

Passende en esthetische verantwoorde oplossing onderwijsinstellingen

Bij schoolgebouwen heeft men te maken met grote aantallen passanten. Hier zijn de veelzijdige Tourniket draaideur of hoge capaciteitsdeuren Duotour en Tournex veel voorkomende oplossingen. Uiteraard volledig aangepast aan de capaciteit van het gebouw en gewenste esthetica. Maar ook de MFE entreeoplossing is zeer geschikt met zijn twee kleinere, semi-automatische draaideuren met daartussen een vluchtdeur die in geval van nood open kan of een automatische schuifdeur. De aanschafprijs ligt regelmatig gunstiger en deze semi-automatische draaideuren zijn beter bestand tegen intensief en onzorgvuldig gebruik. De deuroplossing in het midden biedt een ideale oplossing voor mindervaliden, het afleveren van goederen en bij eventuele calamiteiten.

Reageer op dit artikel