artikel

Klasse 3 inbraakwerende entreeproducten

productnieuws

Afgezien van de persoonlijke schade als gevolg van braak loopt de financiële schade hiervan jaarlijks in de miljoenen. De wereldwijde vraag naar inbraakwerende toegangstechnieken voor publieke en private gebouwen groeit. Koninklijke Boon Edam International leverde al inbraakwerende schuifdeuren, maar is de eerste fabrikant die optioneel een gecertificeerd Klasse 3 Inbraakwerendheidspakket op diverse draaideurmodellen en op een Circlelock beveiligingssluis aanbiedt dat is getest, beoordeeld en gecertificeerd door SKG conform de Nederlandse norm NEN 5096 en de Europese norm ENV 1627.

Klasse 3 inbraakwerende entreeproducten

Toepassingsgebied en voordelen

De inbraakwerende deuren van Boon Edam zijn ideaal voor situaties, waarbij de entree en de gevel integraal onderdeel uitmaken van het bedrijfsbeveiligingssysteem en waar een hoge mate van inbraakwerendheid is vereist. In veel gevallen wordt een inbraakwerende entree zelfs vereist door de verzekeringsmaatschappij of wordt er een korting op de premie verleend indien een inbraakwerende deur wordt toegepast. In het geval van de draaideuren profiteert men daarnaast nog van de algemene voordelen van een draaideur, zoals energiebesparing, tochtreductie en comfort.

 Adv Boon Edam - twintour

Boon Edam Twintour

Inbraakwerende draaideuren

De energiebesparende draaideuren van het type Tourniket, Tournex en Twintour kunnen allen uitgerust worden met een Klasse 3 inbraakwerendheidspakket dat bestaat uit speciale roldeuren ten behoeve van de nachtafsluiting die zijn voorzien van meervoudig beschermde vergrendelpunten. Daarnaast zorgen een speciale ondergeleiding, versterkte profielen, een aangepaste kapafdekking en inbraakwerend glas voor een optimale deurconstructie om pogingen tot inbraak tegen te houden.

 Tourniket

Boon Edam Tourniket

Inbraakwerende Circlelock (beveiligingssluis)

De Circlelock is een ronde beveiligingssluis met de hoogste graad van beveiliging, die wordt gebruikt voor het geautoriseerd betreden van een beveiligde zone in een gebouw. Verschillende detectiesystemen zijn beschikbaar om te voorkomen dat ongewenste personen mee naar binnen lopen. De belangrijkste onderdelen van het Klasse 3 inbraakwerendheidspakket voor dit deurtype bestaan uit een speciale penvergrendeling op het buitenste deurpaneel, een aangepaste kapconstructie en een speciale roestvast stalen ondergeleiding en inbraakwerend glas.

 Adv Boon Edam CircleLock 

Boon Edam  Circlelock

Inbraakwerende schuifdeuren – klasse WK2

De inbraakwerende automatische schuifdeuren van Boon Edam zijn ideaal voor binnen- en buitentoepassingen, waar een verhoogd risico voor inbraak en/of vandalisme geldt. De inbraakwerende eigenschappen hebben geen enkele weerslag op het uiterlijk en de functionaliteit van de schuifdeur. Er is dus altijd sprake van een uitnodigende entree met een aantrekkelijke uitstraling. De belangrijkste kenmerken van de inbraakwerende schuifdeuren zijn:

•    Motorslot voorzien van meerpuntsvergrendeling: dit zorgt ervoor dat, per cyclus, de deur automatisch op slot kan worden gezet;
•    De puien zijn voorzien van RVS labyrinten en uitgevoerd met gelaagd veiligheidsglas;
•    Anti uittilsysteem met een speciale ondergeleiding.

Certificering volgens internationale normen

De inbraakwerende versies van de Tourniket, Tournex, Twintour en Circlelock alsmede de Klasse 2 inbraakwerende schuifdeuren van Boon Edam zijn getest, beoordeeld en gecertificeerd door de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) conform de Nederlandse norm NEN5096 en de Europese norm ENV1627.

Boon Edam Inbreker 

Reageer op dit artikel