artikel

Glazen lichtstraat voor industriële gebouwen

productnieuws

Brakel Atmos introduceert een thermisch gescheiden glazen lichtstraat, in de vorm van een zadeldak met een hellingshoek van 15°. Het systeem is het antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten in met name industriële gebouwen.

Glazen lichtstraat voor industriële gebouwen

Glas heeft een langere levensduur dan kunststof, levert een hogere isolatiewaarde op, blijft transparant en is bestand tegen weersinvloeden. Ten opzichte van gebogen kunststof lichtstraten levert Duralite een aanzienlijke energiebesparing. Met een terugverdientijd van zeven jaar is de glazen lichtstraat ook in bedrijfseconomisch opzicht een aantrekkelijke keuze.

Thermisch gescheiden zadeldak met hellingshoek van 15º

Het volledig thermisch gescheiden glazen zadeldak met een hellingshoek van 15º is verkrijgbaar in drie standaard systeemmaten met een vaste stramienmaat, kopschotten bestaande uit sandwichpanelen en aluminium profielen.

De lichtstraat is standaard voorzien van dubbele HR++ beglazing met twee veiligheidsfolies in heldere of matte uitvoering en met een U-waarde van 1,3 W/m2K. Esthetische uitzetramen ten behoeve van rook- en warmteafvoer en ventilatie, gekeurd volgens EN 12101-2, kunnen probleemloos in de lichtstraat worden geïntegreerd. Het Duralite beglazingssysteem is doorvalveilig uitgevoerd (volgens SB300).

Reageer op dit artikel