artikel

Lichte grasdaktuin Summer Meadow blijft vanzelf groen

productnieuws

ZinCo Summer Meadow is een grasdaktuinsysteem waarin ook kleine plantengroepen en lage struiken kunnen worden geïntegreerd.

Lichte grasdaktuin Summer Meadow blijft vanzelf groen

De grasdaktuin heeft een minimale opbouwhoogte van een bescheiden vijftien centimeter en een waterverzadigd gewicht vanaf 165 kilo per vierkante meter. Het feit dat dit lage gewicht zich laat combineren met een intensieve begroeiing, geeft architecten en andere ontwerpers een grote ontwerpvrijheid.

Grote mogelijkheden, lage kosten

Zouden ontwerpen met een dergelijk maximaal gewicht normaal gesproken niet verder komen dan een sedumdak, Summer Meadow maakt het mogelijk om een natuurlijke omgeving en een aansprekende daktuin te realiseren zonder dat extreme eisen worden gesteld aan de dakconstructie. Zo worden gebouwen met een daktuin niet onnodig duur, terwijl toch een hoog ambitieniveau kan worden bereikt.

Capillaire lontjes

Het geheim achter Summer Meadow is de combinatie van het nieuwe drainage-element Aquatec AT 45 met het lontvlies DV 40. Door deze nieuwe vindingen heeft het grasdak veel minder water en substraat nodig om te overleven en mooi groen te blijven dan een traditioneel gazon.

Dit is mogelijk door de capillaire werking van de lontjes aan het vlies. Deze ‘zuigen’ op basis van capillaire werking water op uit het daaronder gelegen drainage-element en zorgen zo voor een evenredige bevloeiing van het gazon. De consument heeft zo een zorgeloze zomer op een goed en goedkoop groen dak.

Reageer op dit artikel