artikel

Verlaag het energieverbruik van een historisch pand met achterzetramen

productnieuws

Wonen en werken in historische en monumentale panden is uniek. In de herfst en winter kan woon- en werkplezier echter behoorlijk verstoord worden door koudeval, tocht en slechte (geluids)isolatie van de originele enkelglas ramen. De achterzetramen van Metaglas lossen deze problemen in één keer op en zorgen ervoor dat het energieverbruik daalt en het gevelbeeld ongewijzigd blijft.

Verlaag het energieverbruik van een historisch pand met achterzetramen

 

Metaglas achterzetramen worden aan de binnenzijde van het bestaande raam geplaatst. Hiermee is het tochtprobleem dat ontstaat door het enkelglas en kieren in de bestaande kozijnen, volledig opgelost. Dankzij de spouw tussen het originele raam en het achterzetraam verbetert de warmte-isolatie van de ruimte, waardoor het energieverbruik daalt en een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Bovendien zorgen de achterzetramen van Metaglas voor uitstekende geluidsisolatie.

Metaglas achterzetramen zijn zo transparant mogelijk, waardoor de karakteristieke details van de originele ramen zichtbaar blijven. Om de ramen zo onopvallend mogelijk te houden, worden de scharnieren rechtstreeks aan het glas bevestigd. Wanneer de bestaande situatie dit niet toelaat, wordt een uiterst slank profiel toegepast. Ook de geïsoleerde, inbraakwerende en brandvertragende varianten van de achterzetramen zijn slank geprofileerd. Grote oppervlakten, hoeken en gebogen vormen kunnen op maat worden gemaakt. De ramen worden zo bevestigd dat het originele raam bereikbaar blijft voor reiniging en ventilatie met de buitenlucht.

Reageer op dit artikel