artikel

Nooit meer beslagen glas met Thermobel Anti-fog

productnieuws

De nieuwe beglazingen met anticondenseigenschappen van AGC bevatten op de buitenzijde een pyrolytische coating die de condensvorming terugdringt.

Nooit meer beslagen glas met Thermobel Anti-fog

AGC brengt een doorzichtige pyrolytische coating aan op een blad blank floatglas. Doordat de coating wordt aangebracht op de buitenzijde van het glas, blijft de temperatuur van de beglazing hoger, waardoor condensvorming vertraagt en in sommige omstandigheden zelfs voorkomt.

Een pyrolytische coating is een coating op basis van metaaloxiden, die op de glasproductielijn, meteen na het verlaten van de oven en bij hoge temperatuur, wordt aangebracht op een blad floatglas. In dit precieze geval spreken wij over een coating met beperkte emissiviteit: Planibel G fasT.

Onaangenaam verschijnsel

Nu in dit jaargetijde de buitentemperatuur weer daalt en de vochtigheid toeneemt, kan zich op de buitenruit condens vormen. Dit specifieke verschijnsel doet zich ’s nachts en in de vroege ochtenduren voor.

Condens maakt glas ondoorschijnend, wat betekent dat het moeilijker wordt om er doorheen te kijken. Dit verschijnsel zal alleen nog maar toenemen, want hoe meer we onze woningen isoleren, des te groter de condensvorming.

Eén gamma, twee producten

Het gamma Thermobel Anti-Fog bevat twee producten:

  • Thermobel AF (G fasT): beglazing met pyrolytische anticondenscoating;
  • Thermobel AF TopN+: beglazing met dubbele coating, die een anticondensfunctie combineert met thermische isolatie.

Daarnaast zijn er andere assemblages in dubbele – en driedubbele beglazing mogelijk.

Reageer op dit artikel