artikel

Efficiënte vloer- en luchtverwarming met Tonzon Thermoskussens

productnieuws

Vloer- en luchtverwarming kunnen een stuk efficiënter met Tonzon Thermoskussens. Eerder baarde TONZON opzien door een radiatorfolie te ontwikkelen die niet op de muur maar op de achterkant van de radiator zelf kon worden bevestigd.

Efficiënte vloer- en luchtverwarming met Tonzon Thermoskussens

Daarmee wordt een normale CV-installatie op een elegante manier een stuk efficiënter. Intussen is ook komen vast te staan dat een vloerverwarmingssysteem veel efficiënter wordt wanneer Thermoskussens onder de vloer worden aangebracht.

In de praktijk worden besparingen gevonden tot wel 40%.

Luchtverwarmingssysteem

Nu heeft TONZON ook een methode ontwikkeld om een luchtverwarmingssysteem in bestaande woningen veel efficiënter te maken. De Thermoskussens worden onder de kanalen door aan de vloer bevestigd zodat de warmte die voorheen aan de kruipruimte werd afgegeven nu aan de vloer ten goede komt.


Een kruipruimte met onvoldoende geïsoleerde luchtkanalen.

 
Een kruipruimte die koel is omdat de Thermoskussens onder de luchtkanalen door zijn getrokken.

Reageer op dit artikel