artikel

Nieuwe Duxpa kimblik dicht af tot 2 bar

productnieuws

Mavotrans introduceert nieuw type kimblik: het Duxpa kimblik L heeft unieke materiaaleigenschappen en eis eenvoudig te plaatsen.

Nieuwe Duxpa kimblik dicht af tot 2 bar

De voet van het in een ’L’ vorm gebogen kimblik is voorzien van gaten, waardoor een snelle bevestiging aan de wapening mogelijk wordt gemaakt. Met behulp van binddraad is dit kimblik eenvoudig aan de wapening vast te zetten. Hierdoor zijn draadbeugels overbodig.

Waterdruk

De L-vorm heeft tevens een positieve invloed op de hoge waterdruk waartegen het kimblik afdicht. Testen hebben aangetoond dat de combinatie van de vorm en de unieke materiaaleigenschappen resulteren in een afdichting tot 2 bar waterdruk. Hiervoor dient de overlap (circa 50 mm) te worden afgedicht met Mavotrans montagelijm of Duxpa-zwelpasta.

Geen beschermfolie

Het kimblik is vervaardigd van 1,25 mm dik verzinkt staal. Dit staal is aan beide zijden voorzien van een minerale laag van cementcomponenten en calciumhydroxide. Deze laag plakt niet, waardoor er geen beschermfolie nodig is die voor het storten verwijderd moet worden

Reageer op dit artikel