artikel

Stoel Green van m114 door Javier Mariscal

productnieuws

De Spaanse ontwerper Javier Mariscal maakte voor het merk m114 een nieuwe stoel, waarvan de zitting is gemaakt van gerecycled plastic. Daarom kreeg de stoel, die net is gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan, de naam Green.

Stoel Green van m114 door Javier Mariscal

 

 

De ontwerper Javier Mariscal (1950) is in Spanje bekend om zijn grappige ontwerpen, die vaak doen denken aan figuren uit stripboeken. Mariscal is dan ook van oudsher een grafisch ontwerper, die zich liet inspireren door strips en comic books voor zijn commerciële grafische opdrachten. Tegenwoordig ontwerpt hij ook meubilair voor allerlei fabrikanten, zowel Spaanse als Italiaanse.

Het Spaanse merk Mobles114 uit Barcelona, afgekort tot m114, produceert nu zijn stoel Green. Deze bestaat uit een kuip van 100% gerecycled plastic, dat ook weer volledig recyclebaar is. Green heeft een houten of metalen onderstel en is stapelbaar.

Reageer op dit artikel