artikel

Klapstoel Piana van Alessi door David Chipperfield

productnieuws Premium

Klapstoel Piana van Alessi door David Chipperfield

Omdat Alessi graag een klapstoel aan haar collectie wilde toevoegen, vroeg het Italiaanse designmerk David Chipperfield er een te ontwerpen. Resultaat is Piana, een eenvoudige klapstoel gemaakt van polipropileen versterkt met glasvezel. De drie delen van de stoel roteren rond een enkele as en de verbindingselementen zijn verborgen in de rotatiegegoten onderdelen.

Een eenvoudige, iconische stoel die voor alles kan worden gebruikt en er ook zo uitziet, dat was het doel van Alessi en David Chipperfield. Met de Piana zijn ze tevreden, het is volgens hen een “goedgemaakte stoel in een materiaal dat zijn gebruiksvriendelijke en meegaande houding laat zien”.

 

De matte uitvoering en de tactiele kwaliteiten van het polipropileen maken de stoel zowel comfortabel als robuust. De Piana is tot een extreem dunne vorm op te vouwen en is horizontaal stapelbaar. Piana wordt geproduceerd door de Italiaanse stoelenfabrikant Lamm en is leverbaar in zes verschillende kleuren: grijs, zwart, groen, geel, rood en wit. De voeten van de stoel zijn ook van polipropileen en uitgevoerd in dezelfde kleuren als de stoel. De Piana kan ook buitenshuis worden gebruikt en weegt 4,8 kilo. Tevens is de stoel 100% recyclebaar.

Eventueel levert Lamm een transportatietrolley erbij van staal, gelakt in grijs epoxy polyesterpoeder. Ook zijn er haken om vier stoelen aan de wand te kunnen hangen, in staal dat in wit epoxy polyesterpoeder is gelakt. De haak is van grijs met nylon versterkte vezel.

Alberto Alessi en David Chipperfield, de geestelijke vaders van de stoel. 

Reageer op dit artikel