artikel

Glasvezelversterkt kozijn

productnieuws

Geneo is een glasvezelversterkt kozijn voor nieuwbouw of renovatie. Het heeft meestal geen staalversteviging nodig, zodat er geen koudebruggen ontstaan.

Glasvezelversterkt kozijn

De profielen zijn even sterk als profielen met staalelementen, maar lichter. Dit maakt ze hanteerbaarder, vereenvoudigt de montage en opent nieuwe perspectieven voor de plaatsing. Zonder isolatiemaatregelen wordt een Uf = 1,0 W/m²K bereikt, met extra thermomodules een Uf = tot 0,85. Smalle profielvlakken maken grote glaspartijen mogelijk. Met een bouwdiepte van 86 millimeter en driedubbele beglazing biedt de serie energiebesparingsmogelijkheden waarmee het passiefhuisniveau kan worden bereikt (U-window ≤ 0.8). Zonder grote aanpassingen kan worden voldaan aan de nieuwe EPC-norm (2011). Ook gebogen elementen zijn realiseerbaar. Er is een voordeur met verdekt liggende scharnieren en een hef/schuifdeursysteem. Geneo is weer- en UV-bestendig, bestand tegen omgevingsfactoren, geluidsisolerend, inbraakwerend en onderhoudsvriendelijk.

Reageer op dit artikel