artikel

Yellow Light, Pink Light, White Light

productnieuws

Het Britse merk Established & Sons was bijzonder gecharmeerd van het werk van de Nederlandse Stefan Scholten en Carole Baijings en nam een aantal ontwerpen van hen op in de vaste collectie. Naast de Amsterdam Armoire en de butte, zijn ook de lampen Yellow Light, Pink Light en White Light door de Britten in productie genomen.

Yellow Light, Pink Light, White Light

Het uitgangspunt van het ontwerp was voor Scholten & Baijings een werk- of leeslamp te maken waarbij kleur kon worden gebruikt. Het resultaat is een handgeblazen glazen bol, die in de verte doet denken aan een peertje, waarop de verschillende kleuren zijn aangebracht met een spuitverftechniek. Het subtiele kleurgebruik zorgt voor een speciaal effect: de lampen lijken aan te zijn terwijl ze in feite zijn uitgeschakeld. Established & Sons produceert de lamp in wit, roze en geel.

 

 

Reageer op dit artikel