artikel

Lamp 5 1/2 van OyLight / Zumtobel Lighteriors

productnieuws

Het Duitse verlichtingsmerk Zumtobel is een partnership aangegaan met de Italiaanse producent OyLight, waardoor ze zich meer op de consumentenmarkt kunnen profileren. Onder de nieuwe lampen in de collectie Lighteriors bevindt zich de 5½, die is ontworpen als eerbetoon aan de beeldend kunstenaar Constantin Brancusi.

Lamp 5 1/2 van OyLight / Zumtobel Lighteriors

De ontwerper Carlo Forcolini liet zich inspireren door de herhaling die vaak voorkomt in het werk van Brancusi. De lamp 5½ bestaat uit vijf solide aluminium modules en een element dat de lichtbron bevat. De delen zijn verchroomd en vormen samen een soort totempaal van 180 cm. De lamp is verkrijgbaar bij Zumtobel in een oplage van driehonderd stuks.

 

Reageer op dit artikel