artikel

Douchewanden S44 van Sphinx door Antonio Citterio

productnieuws

Vlakke, hoekige profielen in hoogglans aluminium kenmerken de douchewandenserie S44 van Sphinx, die de omlijste draaideuren een bijzondere vorm verlenen. De vermaarde Milanese architect en ontwerper Antonio Citterio heeft, geheel tegen de trend van profielloze douches in, het principe van de kooi van Faraday gebruikt voor de vormgeving.

Douchewanden S44 van Sphinx door Antonio Citterio

Vorm en functie is door Citterio gecombineerd in deze Sphinx-serie. De standaardhoogte van 1950 mm zorgt ervoor dat de wand zowel toepasbaar is op een tegelvloer als op een douchebak. De deuren draaien zowel naar binnen als naar buiten. Ze hebben een elegante, verchroomde handgreep die tevens als handdoekhouder fungeert. De binnenvlakken van de douchewanden zijn niet alleen geheel glad, maar ook voorzien van GlasPlus-coating. Hierdoor loopt het water snel naar beneden en zijn de deuren eenvoudig schoon te maken.

Montage aan de wanden

De douchewanden van de Sphinx S44-serie passen in vrijwel iedere badkamer en zijn op vele verschillende manieren aan te brengen. Er zijn zeven verschillende modellen in vele verschillende maten, waaronder zeer grote afmetingen. Omdat het wandprofiel een verstelbaarheid van 25 mm heeft, is montage aan niet geheel loodrechte wanden, zoals in bestaande bouw, geen probleem.

Dankzij de flexibele maatvoeringen biedt de serie S44 veel gebruiksmogelijkheden. Afhankelijk van de situering en het ontwerp van de badkamer, is het bijvoorbeeld mogelijk om behalve voor de (inloop)douche ook voor het toiletgedeelte een wand te plaatsen, of om een badkamer ‘en suite’ met een wand van het slaapgedeelte te scheiden.

 

Reageer op dit artikel