artikel

Lamp Bloom van MGX by Materialise

productnieuws

De lamp Bloom is het nieuwste ontwerp dat Patrick Jouin, samen met zijn collega Antoine Lesur, maakte voor het Belgische merk MGX by Materialise. Al eerder leverden ontwerper en producent samen een aantal futuristische meubelstukken af. De gedeelde ervaring resulteerde wederom in een innovatie: de techniek van Bloom is ingebouwd in de vorm.

Lamp Bloom van MGX by Materialise

De Franse ontwerper Patrick Jouin zag een vorm voor zich die het midden hield tussen uiterst organisch, en zeer technisch, met een schuif- en scharniersysteem. Zo ontstond het ontwerp van een futuristische bloem.

Collega-ontwerper Antoine Lesur werkte het idee uit met behulp van 3D modelling. Door aan de bovenzijde te trekken vouwt de bloem open en dicht. Het resulteert in gedempte of fellere verlichting en schaduwen op wanden en tafel.

MGX produceert de lamp met behulp van een nieuw en zeer efficiënt proces: de vorm wordt opgebouwd uit één stuk en de techniek is er in meegeprint.

 

 

 

Reageer op dit artikel