artikel

Bankstel Bend van B&B Italia door Patricia Urquiola

productnieuws

Tijdens de Salone del Mobile in Milaan presenteerde B&B Italia een nieuw modulair bankstel van Patricia Urquiola. Met Bend wil de Spaanse ontwerpster het traditionele beeld van het bankstel veranderen.

Bankstel Bend van B&B Italia door Patricia Urquiola

B&B Italia noemt de bank Bend vanwege de vloeiende lijnen en de zachte rondingen, die uit een stuk materiaal lijken te zijn gehouwen. Aan het ontwerp liggen echter uitvoerige studies met 3D-modellen en zitschuim ten grondslag. Patricia Urquiola en de Italiaanse producent zochten zo naar een bank met bolle en holle vormen, met een dynamische uitstraling en toch voldoende comfort.

Urquiola heeft in samenwerking met B&B Italia een speciaal soort zitschuim ontwikkeld, waar meer lucht in zit en minder schuim.
De gebruiker kan kiezen uit eenzitsmodules, een poef en hoekelementen, die op verschillende manieren samen een bank kunnen vormen.

 

Reageer op dit artikel