artikel

Tapijten On the move van ege

productnieuws

De nieuwe tapijtenserie On the move van ege, onderdeel van de collectie Design Spot, trekken de aandacht met ritmische, hypnotiserende patronen, geïnspireerd door de “constante beweging van het leven in de grote stad”. De collectie is het werk van ontwerpers Louise Helberg en Pia Nørgaard Pedersen, die daarbij gebruik in de vrijetijdssector voor ogen hadden.

Tapijten On the move van ege

De contrasten en stromingen van het leven in de grote stad vormden de belangrijkste inspiratiebron tijdens het ontwerpproces. “Overal zijn mensen in beweging, lopend, rennend, in de metro, op de fiets, op skateboards, in auto’s. Licht en donker wisselen elkaar in hoog tempo af en in de grijze massa is telkens weer een flits van kleur te zien. De nieuwe collectie is hier een afspiegeling van”, aldus Louise Helberg.

De serie On the move van het Deense tapijtmerk Ege telt vijf ontwerpen in felle kleuren die contrasteren met zwart en grijs, genaamd Pulse, Vibrate, Beat, Shake en Spin. Door het aantal kleuren tot twee of drie te beperken en de lijnvoering in het patroon eenvoudig te houden, hebben de tapijten een uitgebalanceerd beeld.

De grote patronen hebben plaats en beweging nodig om tot hun recht te komen. Daarom is On the move bij uitstek geschikt voor grote ruimtes met veel activiteit, zoals bars, clubs en lounges. De tapijten kunnen ook worden toegepast in grote, open oppervlakken waar veel mensen doorheen bewegen, zoals bijvoorbeeld vliegvelden en stations.

 Tapijt Vibrate uit de serie On the move van Ege

Tapijt Vibrate uit de serie On the move. 

Reageer op dit artikel