artikel

Oppervlaktemateriaal ECO van Cosentino

productnieuws

ECO by Cosentino is een gerecycled, milieuvriendelijk materiaal dat voor 75 procent uit hergebruikte materialen bestaat, zoals spiegels, glas, porselein en keramiek. Cosentino reinigt deze afvalproducten en verwerkt ze in de ECO-bladen, samen met kwarts en silica.

Oppervlaktemateriaal ECO van Cosentino

De resterende 25 procent van ECO bestaat uit materialen die, hoewel ze niet gerecycled zijn, toch op een of andere wijze milieuvriendelijk zijn. Zo bevat het product resten kwarts en silica uit andere industrietakken en stukken steen van stortplaatsen.

Als bindmiddel voor deze materialen gebruikt fabrikant Cosentino een milieuvriendelijke harssoort die gedeeltelijk uit maisolie bestaat.

Het oppervlaktemateriaal kwartscomposiet is in meer dan 60 kleuren leverbaar in drie afwerkingen. Voordeel van het materiaal is de hardheid: dit maakt het zeer krasbestendig, waardoor het handig is voor in de keuken. Daarnaast is Silestone niet poreus, waardoor vlekken amper ontstaan en is het hygiënisch.

ECO ontving het zilveren Cradle-to-Cradle-certificaat, het Greenguard- en het NSF-certificaat.

Silestone is een merk van Cosentino, fabrikant van kwartsoppervlakken.

Reageer op dit artikel