artikel

Deursysteem XinniX van Schreuder & Co.

productnieuws

XinniX is een onzichtbaar deursysteem dat zich laat inpassen in ieder ontwerp voor nieuwbouw en renovatie. De koplatten ontbreken en de inbouwscharnieren zijn geheel uit het zicht, zodat deur en wand een geheel vormen. Het volledig geïntegreerde magnetische insteekslot zorgt voor onopvallend openen en sluiten van de deur. Naast de strakke uitstraling is het systeem ook snel te monteren.

Deursysteem XinniX van Schreuder & Co.

XinniX bestaat uit drie onderdelen: een aluminium kozijn, een volledig in de deur geïntegreerde handgreep en een onzichtbaar 3-dimensionaal scharnier. Het kozijn is leverbaar in standaardbouwmaten tot plafondhoogte voor zowel trek- als duwdeuren. Het integreert zich in ieder muurtype en iedere muurdikte en kan met elk deurblad afgewerkt worden zonder dat speciale of aangepaste muuropeningen nodig zijn. Zowel enkele als dubbele deuren kunnen worden geleverd met een breedte tussen 630 en 1230 mm, geschikt voor een muurdikte vanaf 100 mm. 3D-instelbare Kubica scharnieren zorgen er voor dat de deur 180º open draait. Afhankelijk van de deurhoogte zijn drie tot vijf scharnieren nodig, deze zijn standaard ingefreesd in het aluminium profiel. Ook maatwerkoplossingen zijn mogelijk.

XinniX is verkrijgbaar in een handzame distributiekit, aangepast aan de standaardafmetingen van de deurbladen. Na de wandafwerking beperkt de deurafwerking zich tot het afhangen van het deurblad en het nastellen van de regelbare onzichtbare scharnieren (Kubica). Een magnetisch insteekslot zorgt voor een geruisloze sluiting zonder de hoek van de muur te beschadigen. De sluitplaat is niet zichtbaar. Fabrikant is Schreuder & Co.

 

Reageer op dit artikel