artikel

Kast Totem van Pastoe door Vincent Van Duysen

productnieuws

De Nederlandse meubelfabrikant Pastoe presenteert de nieuwe kast Totem van de Belgische architect Vincent Van Duysen op de Salone del Mobile in Milaan. Kenmerkend voor de kast zijn de rompen die onafhankelijk van elkaar gedraaid kunnen worden en in verschillende indelingen en kleuren verkrijgbaar zijn.

Kast Totem van Pastoe door Vincent Van Duysen

Met Totem heeft Van Duysen dynamiek aan de Pastoe-collectie willen toevoegen. Totem is opgebouwd uit vierkante losse rompen. Deze kunnen open of aan één kant gesloten zijn. Er kunnen horizontale legplanken in worden geplaatst. Bovendien is het mogelijk een verticaal tussenschot in het midden te plaatsen, waardoor er nog net door de romp heen kan worden gekeken.

Totem is verkrijgbaar in alle kleuren en afwerkingen uit de Pastoe-collectie. Van Duysen: “Ik zocht naar een meubel dat verandert bij gebruik. De rompen kunnen ten opzichte van elkaar gedraaid worden. Niet alleen creëert het meubel zo nieuwe functies, het verandert ook voortdurend van kleur en vorm.

De kast kan aangepast worden naar de smaak van de consument. Door te spelen met indelingen, kleuren en afwerkingen kan men een krachtig of juist een rank meubel creëren.”

 

Reageer op dit artikel