artikel

Lampen Sempé w103 van Wästberg door Inga Sempé

productnieuws

De Sempé w103 van het Zweedse merk Wästberg is door Inga Sempé zo ontworpen dat de hantering ervan niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Net zoals de traditionele machineverlichting, is het mechaniek stoer en duurzaam en heeft het ontwerp geen overbodige elementen. Het ontwerp werd gepresenteerd op de onlangs gehouden Stockholm Furniture Fair.

Lampen Sempé w103 van Wästberg door Inga Sempé

Het ontwerp combineert licht en zwaar. Een dunne buis verbindt de twee onderdelen van de lamp met elkaar: de zware, gegoten voet met de fijne kap. Het silhouet en de verschillende posities waarin de lamp kan worden gezet roepen het beeld van een paraplu op.

Sempé W103 is leverbaar in twee versies, als klemlamp of als tafellamp. De binnenkant van de handgesponnen aluminium kap dient als reflector voor het licht van een led van 1,8 Watt. De buis is van staal, met een voet of klem van gegoten ijzer. De lamp is verkrijgbaar in twee kleuren.

Reageer op dit artikel