artikel

Water Dispensers van Dornbracht

productnieuws

Met de Water Dispensers presenteert kranenfabrikant Dornbracht zogenaamde ‘convenience’-producten voor de series Tara Ultra en Lot: een nieuw systeem met kraan, waterfilter en heetwatertank. Met één druk op de hendel leveren de Water Dispensers onmiddellijk kokend heet water (93°C).

Water Dispensers van Dornbracht

 

 

 

Naast een variant als pure heetwaterbron, de Hot Water Dispenser, levert Dornbracht het nieuwe product ook als gecombineerde heet- en koudwaterbron, de Hot & Cold Water Dispenser. Ook bij deze variant is de bediening extreem comfortabel: hendel naar achter – koud water, hendel naar voor – heet water.

Slank en hoekig

Het design van de Water Dispensers werden op basis van twee in hun vormentaal zeer verschillende series ontwikkeld: Tara Ultra en Lot. Het van Tara Ultra afgeleide design is net als dit formeel slank en heeft een ronde uitloop. De in de context van de serie Lot gecreëerde designvariant is sculpturaal, opvallend hoekig en met een extreem platte uitloop. Hot Water Dispenser en Hot & Cold Water Dispenser zijn verkrijgbaar in de afwerkingen chroom en mat platina.

 

 

Water zones

De Water Dispensers zijn onderdeel van de Water Zones, een concept voor de keuken dat Dornbracht onlangs introduceerde. Uitgangspunt hiervan is de ruimtelijke scheiding van de verschillende watergerelateerde arbeidsprocessen, zoals men dat uit de professionele keuken kent. De speciaal geconfigureerde Water Sets (kranen) en Water Units (spoelbakken) zijn daarbij afgestemd op de overeenkomstige Water Zones Preparing, Cooking, Cleaning, Drinking en Universal. Ook zijn er speciale Cutting Boards leverbaar, van eikenhout of van zwarte kunststof. De Water Dispensers passen binnen de Water Zone Drinking, die een eigen drinkwaterbron aanbiedt in de keuken of in andere ruimtes.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel