artikel

Radiator add-On van Tubes door Satyendra Pakhalé

productnieuws

De collectie Elements van het Italiaanse sanitairmerk Tubes bevat enkele nieuwe producten, die tijdens de afgelopen Cersaie in Bologna zijn gepresenteerd. Een opvallend ontwerp in de serie is add-On, dat door de modulariteit tot allerlei vormen is te combineren.

Radiator add-On van Tubes door Satyendra Pakhalé

 

 

 

De in Nederland woonachtige ontwerper Satyendra Pakhalé bedacht het concept van de oneindige radiator add-On omdat hij vond dat de radiator niet alleen als een technisch interieurelement moest worden gezien, maar ook esthetisch van toegevoegde waarde is. Hij wilde een radiator ontwerpen met een breed oppervlak, zodat deze meer warmte zou afgeven. Ook zocht hij naar een persoonlijkheid voor het ontwerp, dat tegelijkertijd discreet in zijn omgeving zou kunnen opgaan. Zo kwam hij tot het systeem van de kruisvormige module, die daardoor tot in het oneindige is uit te breiden en allerlei vormen aan kan nemen.

 

Daardoor ziet de add-On er meer uit als een meubel dan als een verwarmingselement. De radiator fungeert als een puzzel of een bouwsteen, waar de gebruiker zelf mee aan de slag kan. Tubes promoot het ontwerp als een wandsysteem, maar ook als een ruimtescheider. Het hart van de module is 12 bij 24 cm en fabrikant Tubes heeft het hydraulische circuit zo ontwikkeld dat het gebruik van water sterk wordt verminderd vergeleken met traditionele radiatoren.

 

Reageer op dit artikel