artikel

Kapstok Cactus van Gufram door Drocco & Mello

productnieuws

Dit iconische ontwerp van Drocco en Mello uit 1972 lijkt een puur decoratief woonaccessoire, maar is bedacht als kapstok. De Cactus is altijd uitgevoerd in groen, maar de Italiaanse producent Gufram vond het tijd om het ontwerp in nieuwe kleuren uit te voeren. De Black Cactus en Red Cactus zijn geproduceerd in een oplage van 500 stuks.

Kapstok Cactus van Gufram door Drocco & Mello

 

 

Gufram bracht al eerder een gelimiteerde versie van de Cactus uit, de White Cactus, in 2007. Het Italiaanse designmerk vond het een logische stap om ook een Black Cactus op de markt te brengen. Volgens ontwerper Franco Mello is er veel vraag naar een zwarte uitvoering en daarom vond hij het geen probleem zijn originele ontwerp aan te passen: ‘de kleur zwart vernieuwt de iconische kracht van het ontwerp’.

 

De Red Cactus komt van de hand van ontwerper Guido Drocco. Hij bedacht de kleur die complementair is aan groen: rood.

De Cactus is vervaardigd van polyurethaanschuim en gelakt met Guflac. De kapstok is 170 cm hoog en 70 cm breed en weegt 18 kilo.

 

 

Reageer op dit artikel