artikel

Advertorial: Bespaar op uw energiekosten én verbeter het milieu!

productnieuws

In nauwe samenwerking met de Universiteit van Delft heeft Koninklijke Boon Edam een belangrijke doorbraak bereikt in de vorm van energiecalculatie software. Deze software berekent niet alleen de hoeveelheid bespaarde energie door het gebruik van draaideuren, in vergelijking met andere soorten ingangen, maar berekent bovendien ook de reductie van tochtinfiltratie.

Advertorial: Bespaar op uw energiekosten én verbeter het milieu!

 

Draaideuren dragen al meer dan 100 jaar bij aan energiebesparing en verlaging van de energierekening, omdat ze energieverlies in gebouwen beperken en tocht voorkomen. Een draaideur zorgt voor een constante fysieke scheiding tussen binnen en buiten en dit maakt het binnenklimaat beheersbaar. Vooral bij gebouwen met een hoge vide, waar warme lucht stijgt en er een onderdruk, dus zuigende werking, bij de entree ontstaat, zal het effect van een draaideur direct merkbaar zijn.

Energieverlies bij entrees

Thermische isolatie bij de entree van een gebouw is essentieel om de interne omgevingstemperatuur te kunnen handhaven. 20 tot 50% van het energieverlies in geïsoleerde gebouwen vindt plaats rond ramen en deuren. Dit energieverlies wordt doorgaans gecompenseerd door een koelsysteem (tijdens warme periodes) of een verwarmingssysteem (tijdens koude periodes), wat resulteert in een aanzienlijke energierekening. De energiecalculatie software van Boon Edam verstrekt, naast productspecifiek advies, gekwantificeerde informatie over energie-efficiency en comfort rond de entrees van een gebouw.

Gebouwspecifieke analyse

De gebouwspecifieke analyse vergelijkt een entree met draaideur met andere soorten ingangen. Bij de analyse wordt rekening gehouden met belangrijke gebouwcriteria, zoals afmetingen, locatie, luchtdoorlaatbaarheid, bezoekersaantallen, gewenste omgevingstemperatuur, etc. Officieel gepubliceerde klimaatdata van de belangrijkste weerstations wereldwijd wordt gebruikt als benchmark voor de weersomstandigheden buiten. Samenvattend zorgt de analyse voor een berekening van de energiebesparing in kWh per maand en de reductie van de tochtinfiltratie.

Analyse en informatie

Een vrijblijvende analyse of meer informatie kan telefonisch worden aangevraagd bij een van de adviseurs van Boon Edam via 0299 38 08 08. Mailen naar koninklijke@boonedam.nl kan ook.

Lees meer over draaideuren en energiebesparing

Reageer op dit artikel