artikel

Antibacterieel isolatiemateriaal

productnieuws

AF/Armaflex-isolatie bestrijdt het sickbuildingsyndroom met antibacteriële bescherming van Microban. Het materiaal bestrijdt de in de lucht aanwezige bacteriën, schimmels en meeldauw die ziekte kunnen veroorzaken. Het is de eerste flexibele isolatiemet antibacteriële behandeling in Nederland. De verbetering brengt geen extra kosten met zicht mee voor de klant.

Antibacterieel isolatiemateriaal

De binnenlucht in gebouwen kan wel tien keer zo sterk verontreinigd zijn als de buitenlucht. In combinatie met vocht schept deze luchtverontreiniging de ideale omstandigheden voor de groei van microben, wat leidt tot het sickbuildingsyndroom en aanverwante problemen als een toename van luchtwegreacties, allergische en astmatische reacties en reacties van het immuunsysteem.

Glad oppervlak

De juiste bouwmaterialen kunnen het risico op het sickbuildingsyndroom verlagen doordat ze ophoping van vuil, binnendringing van vocht en schimmelgroei verhinderen. AF/Armaflex-producten beschikken al over een passieve bescherming tegen micro-organismen, omdat ziektekiemen zich moeilijk kunnen hechten aan het gladde, niet-poreuze oppervlak van het materiaal en daar niet de voedingsstoffen vinden die ze nodig hebben om te groeien. De Microban- bescherming op zinkbasis is bedoeld om te zorgen dat ook de sterke soorten zich niet meer in de isolatie nestelen.

Geen slijtage

De bescherming kan niet afslijten of wegspoelen en blijft gedurende de hele levensduur van het product effectief. De bescherming dringt door de celwand van microben heen en schakelt essentiële celfuncties uit, waardoor het organisme niet meer kan functioneren. Zo wordt de groei van bacteriën, schimmels en meeldauw verhinderd.

Reageer op dit artikel