artikel

O’leaf van Modular

productnieuws

Modular presenteert met de O’Leaf een van de eerste oledarmaturen. De O’Leaf is een decoratief armatuur, dat leverbaar is in plafond-, wand-, tafel- en vloerversie en uitgevoerd wordt in matwit of matzwart.

O’leaf van Modular

 

 

Bied een oplossing voor de afwijkende vorm van oledverlichting, was de briefing aan de ontwerpers van Modular Lighting Instruments. De ontwerpers lieten zich inspireren door het organische DNA van de oled en refereerden in het armatuurontwerp aan de natuur. De O’Leaf symboliseert een elegante bloem met de ultradunne oled als bloemkroon op een ranke stengel. De O’Leaf bestaat in wit en zwart en is verkrijgbaar in een plafond-, wand-, voet- en tafelversie.

  

 

Vlakkenstraler in plaats van puntstraler

De oled of ‘organische lichtemitterende diode’ is opgebouwd uit organische moleculen op basis van koolwaterstofverbindingen, terwijl de klassieke led is opgebouwd uit kristallen van niet-organische materialen. Het grootste verschil tussen de twee is dat een led een puntstraler is (zoals halogeen) terwijl de oled een grote en ultradunne vlakkenstraler is (zoals tl). Dit ‘lichtvlak’ geeft een rustig, diffuus en gloeiend licht.
De led en de oled zijn complementair: de eerste eerder als oriëntatie, accent of generale verlichter terwijl de oled – in zijn huidige ontwikkelingsvorm – eerder een decoratieve functie heeft.

  

 

Reageer op dit artikel