artikel

Bank Single Sofa van Joine door Maarten Baptist

productnieuws

Op het eerste gezicht is de Single Sofa een archetypische bank, met twee armleuningen, een rugleuning en een breed zitvlak. Het bijzondere is een van de hoeken in de zitting. Daar creëerde ontwerper Maarten Baptist een knik, gevormd naar het menselijk lichaam. Zo is de Single Sofa de ideale bank om op te hangen, te liggen en te slapen.

Bank Single Sofa van Joine door Maarten Baptist

In de Single Sofa komen de functies van bank, chaise longue en klassieke sofa samen, zonder extra ruimte in te nemen. Maarten Baptist viel het op dat de meeste mensen niet rechtop op hun bank zitten, maar veel vaker hangen, liggen en zich opkrullen in een hoekje. Daarom worden er veel van die grote hoekbanken verkocht. Maar als je niet zoveel ruimte hebt, biedt de Single Sofa uitkomst. De bank is 255 bij 84 bij 76 cm en is te bekleden in stof van Kvadrat of in leer.

Baptist won met de Single Sofa onlangs een Red Dot Design Award. Voor deze designprijs stuurden ruim 1600 ontwerpers uit 57 landen hun ontwerpen in, die door een internationale jury van designcritici zijn beoordeeld op criteria als innovatie en functionaliteit.

Reageer op dit artikel