artikel

Lamp Moonbird van Yamagiwa door Yukio Hashimoto

productnieuws

Moonbird is een houten lamp met ledverlichting en het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het Japanse designmerk Yamagiwa en het jonge ontwerptalent Yukio Hashimoto.

Lamp Moonbird van Yamagiwa door Yukio Hashimoto

Inspiratiebron voor het frame van beukenhouten multiplex, dat sculpturaal is vormgegeven, is volgens ontwerper Hashimoto “een kraanvogel, gevangen in het maanlicht”. Het deel waar de ledverlichting in is aangebracht, is superdun. De lamp combineert de warmte en traditie van hout met de nieuwste verlichtingstechnologie. Fabrikant Yamagiwa levert de Moonbird in drie afwerkingen: beuken-, walnoot- en wengéhout, met een transparante lak. De led’s hebben een vermogen van 7 Watt. De lamp is 54 cm hoog en 10 cm breed.

 

Reageer op dit artikel