artikel

Lamp Bout door Roland van Wanrooij en Pieter van der Veen

productnieuws

De ontwerpers van de lamp Bout houden van vormen die ontstaan uit constructie en minder van vormen die zijn bedacht op de tekentafel. Door drie platte delen tegen elkaar aan te schroeven ontstond een lamp, die een blauwdruk is van de archetypische schemerlamp

Lamp Bout door Roland van Wanrooij en Pieter van der Veen

Roland Wanrooij en Pieter van der Veen uit Utrecht schroefden drie platte delen tegen elkaar aan tot de lamp Bout ontstond. De lamp is uit te voeren in verschillende materialen, waaronder vilt en polipropyleen. Deze twee materialen hebben een totaal verschillende uitstraling: die van vilt is stoer en zacht tegelijkertijd, die van polipropyleen is fris, licht en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

lamp BOUT

De formaten zijn variabel en kunnen fors oplopen. De standaarduitvoering in vilt is in een lengte van 2,5 meter verkrijgbaar, die van polipropyleen in een lengte van 120 cm.

De kroonluchter laat zich als een tapijt ontvouwen. Door 6 losse kappen te schakelen, de basis van de lamp, ontstaat de kleinste variatie. Aan iedere kap kan weer een volgende worden verbonden, enzovoorts. Net als een honingraat is de lamp oneindig ver uit te bouwen, om tenslotte een langs het plafond bewegend lichttapijt te vormen.

Lamp BOUT

Reageer op dit artikel