nieuws

Geen culturele hoofdstad geen cultuurpaleis?

Nationaal

Utrecht en Den Haag gaan niet verder in de race om de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’, zo werd vorige week bekend. Eindhoven, Maastricht en Leeuwarden gaan door naar een tweede ronde voor deze titel.

Geen culturele hoofdstad geen cultuurpaleis?

 

 

 

Door de beslissing laait de discussie over het Haagse Cultuurpaleis weer op. De oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad willen dat de bouw wordt afgeblazen nu de stad de strijd om de titel van Culturele Hoofdstad in 2018 heeft verloren. Groen Links spreekt van een ‘afgang voor Den Haag’ en wil dat het geld voor het project terug wordt gegeven aan culturele instellingen.

Ook de Groep De Mos zegt dat het omstreden Spuiforum nu niet meer nodig is. De Stadspartij ziet nieuwe kansen voor een alternatief plan voor een theatercomplex aan het Spuiplein dat nu door architecten en burgers wordt uitgewerkt. De gemeente Den Haag wil wel doorgaan met een aantal ideeën uit het bidbook voor de Culturele Hoofdstad. Daaronder zijn de aanleg van een Vredespark, cultuurlessen aan scholieren en de bouw van het Spuiforum.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel