nieuws

Uitslag European Health Care Design Awards 2018

Interieur

Tinker Imagineers is met het Centrum voor adolescenten met overgewicht en kindergezondheid (COACH), een onderdeel van het UMC+ in Maastricht, winnaar in de categorie Interior Design and Arts. De Susan Francis Design Champion Award ging naar Bas Molenaar (EGM en hoogleraar Bouw en Gezondheidszorg aan de Technische Universiteit in Eindhoven).

Het Centrum voor adolescenten met overgewicht en kindergezondheid (COACH), een onderdeel van het UMC+ in Maastricht is door Tinker in een speelse en interactieve wereld vormgegeven die kinderen en hun ouders stimuleert in de richting van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Tinker COACH

Het element ‘spelen’ staat centraal. In de open wachtruimte worden kinderen en hun ouders / begeleiders uitgedaagd om in beweging te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld proberen hun evenwicht te bewaren tijdens het verzamelen van de gezonde producten die op een display vallen. Of stretch en werk samen om de juiste verbindingen te maken om de verlichting aan te schakelen. Het overleg vindt plaats in de kleurrijke paviljoens die verspreid zijn over de plaats.

Tinker 2

Volgens de jury van de EHD Awards  laten de ontwerpers met COACH zien dat voor een tijdelijke locatie, op een beperkte oppervlakte en met beperkte financiële middelen een zeer inventief pop-up ontwerp tot stand is gekomen dat bovendien volledig demontabel en her te gebruiken is.

Bas Molenaar

Samen met collega-partners Gerard Gerritse en Kees de Krijger realiseerde Bas Molenaar bij EGM diverse grote projecten waaronder het OLVG in Amsterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en verschillende bouwdelen van het Radboudumc in Nijmegen. Met zijn expertise in de gezondheidszorg trad hij op als eindverantwoordelijk architect van het Radboudumc gebouw A en van de op dit moment grootste ontwerp- en bouwopgave in de zorg van West-Europa: het Erasmus MC in Rotterdam.

Erasmus mc

Innovatie

Een andere Nederlandse winnaar is de The High-Risk Pregnancy Toolkit van het Rode Kruis en Philips Design. Zij kregen de prijs in de categorie Innovation for Quality Improvement. Andere kanshebber was Carebnb door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs samen met Aziza Aachiche.

 

 

 

Reageer op dit artikel