nieuws

Open Oproepen rond Biënnale van Venetië 2018

Interieur

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie benutten samen hun krachten om de aankomende Architectuurbiënnale van Venetië te gebruiken als internationaal podium voor de creatieve industrie. Daarnaast willen de instellingen de discussie activeren over de relatie tussen architectuur en samenleving. Dit in het kader van het door curatoren Yvonne Farrell en Shelley McNamara gekozen thema Freespace.

Open Oproepen rond Biënnale van Venetië 2018

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceren samen een Open Oproep voor een publiek parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen, geïntroduceerd door een reeks discussies rondom het thema Work, Body, Leisure. Het startschot voor deze discussies wordt gegeven tijdens het evenement Machines of Freedom op 26 oktober in het het Temporary Art Centre Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week. Daarnaast organiseert het Stimuleringsfonds nog twee Open Oproepen met betrekking tot het thema Freespace.

De architectuurbiënnale zal van 24 mei tot 30 november 2018 plaatsvinden.

Twee oproepen maatschappelijke vraagstukken

Het Stimuleringsfonds organisatie daarnaast nog twee open oproepen rondom maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van klimaat, energie, ruimte en erfgoed:
– Stedenbouw voor extremen II
– Nieuwe energie voor het landschap II
De sluitingsdatum hiervan is eveneens 26 oktober.

Reageer op dit artikel