nieuws

The Flying Grass Carpet keert terug naar Rotterdam

Interieur

Woensdag 23 augustus wordt in Rotterdam op het Schouwburgplein het grootste pop up park ter wereld geopend. Groot onderdeel van dit pop up park is het Flying Grass Carpet ‘the Giant’.

The Flying Grass Carpet keert terug naar Rotterdam

Het Perzische tapijt (3500 m2) komt na een wereldtournee van 7 jaar weer terug in de stad waar HUNK design en Studio ID Eddy het hebben bedacht en ontworpen. De bloempatronen verwijzen naar iconische Rotterdamse gebouwen. Naast het Flying Grass Carpet komen er ook 150 bakken met bamboe en extra stoeltjes op het plein te staan.

In 2015 sprak presentatrice Samantha Coleridge met de initiatiefnemers van The Flying Grass Carpet. Bekijk hieronder de video.

Het reizende kunstwerk is op verschillende bestemmingen over de hele wereld geweest. Zo is het pop-up park te bezoeken geweest in o.a. Madrid, Boedapest en Shanghai. Eerder werd het kleed op het Grotekerkplein uitgerold, nu is het Schouwburgplein aan de beurt. De plek is te gebruiken als recreatieterrein en is daardoor geschikt als picknickplek en festivallocatie.

Lees ook: Nederlands publiek kiest beste Dutch Design 2009

Het Flying Grass Carpet is een initiatief van de gemeente Rotterdam om het Schouwburgplein toegankelijker te maken en om ervoor te zorgen dat het een fijnere plek is om te verblijven. Het Schouwburgplein is een evenementenlocatie en wordt steeds intensiever gebruikt. Het plein heeft echter nog weinig groen. Het Flying Grass Carpet is daarmee ook een manier om te testen welk effect een andere pleinvloer en meer groen hebben op het Schouwburgplein.

Reageer op dit artikel