nieuws

Tinker imagineers ontwikkelt interactief misdaadmuseum

Interieur

In de loop van 2018 zal de ‘Amsterdam Crime Experience’, een interactief misdaadmuseum haar deuren openen in de hoofdstad. Het concept van de experience is ontwikkeld door Tinker imagineers uit Utrecht.

Tinker imagineers ontwikkelt interactief misdaadmuseum

De experience bestaat uit meer dan 15 interactieve ruimtes waar vrijwel alle aspecten van misdaad en opsporing aan de orde komen. Men kan zelf forensisch onderzoek doen op een plaats delict, een teamgenoot met een leugendetector verhoren, de nieuwste afluistertechnieken toepassen, een compositietekening van een verdachte maken, schietvaardigheid testen etc. Alle opgedane vaardigheden kunnen vervolgens worden toegepast in één van de twee Crime Scene Rooms, waar de bezoeker binnen een bepaalde tijd een misdrijf moet zien op te lossen.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (naast Jasper van der Schalie, initiatiefnemer van de experience) voorziet de bezoekers tijdens de opdrachten van cruciale informatie en ‘gouden tips’ via interactieve beeldschermen. Voor echte ‘speurneuzen’ is er ook extra, verdiepende informatie via dit systeem op te vragen. Aan de hand van alle scores in de interactieve ruimtes berekent het systeem tenslotte een persoonlijke profiel. Is de bezoeker een rechtgeaarde crimefighter of heeft hij eerder het profiel van een geraffineerde crimineel? Iedereen krijgt na afloop zijn/haar score zwart op wit in een bijzonder misdaadrapport. Uiteraard zijn er ook vele bijzondere social sharing gelegenheden, zoals een ‘mugshot’ en een ‘police line-up’.

De Experience zal rond de 1500m2 beslaan op een centrale plek in de hoofdstad, inclusief horeca en een shop en is 7 dagen per week geopend. De exacte omvang van de experience wordt bepaald door de grootte van de investeringen in dit miljoenenproject. De Amsterdam Crime Experience wordt in beginsel tweetalig, op termijn meertalig. De minimum leeftijd is 12 jaar.

Lees ook:

Tinker ontwerpt belevingscentrum Nestlé Zwitserland

Tinker Imagineers timmert aan de weg

Tinker imagineers realiseert experience nest voor Nestlé in Zwitserland

Kinderziekenhuis komt tot leven dankzij Tinker imagineers

Fort Pannerden door Hylkema Consultants en tinker imagineers

Mondriaanhuis klaar voor de toekomst

 

 

Reageer op dit artikel