nieuws

Marmoleum Cocoa van Forbo in de prijzen

Interieur

Na de iF Design Award in maart heeft Forbo Flooring nu ook een Red Dot Award gewonnen voor haar innovatieve Marmoleum Cocoa collectie. Daarnaast kreeg Forbo een Red Dot Award voor Marmoleum Slate, dat net als Cocoa deel uitmaakt van de nieuwe Marmoleum Solid collectie.

Marmoleum Cocoa van Forbo in de prijzen
Solid Cocoa van Forba Flooring

Het nieuwe Marmoleum Cocoa is een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum – gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten – zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de cacao-industrie geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. De vloer wordt volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

Aan de introductie van de nieuwe collectie van Forbo ging een ontwikkelingsproces van acht jaar vooraf waarin gebruik is gemaakt van het productieproces van Marmoleum. Tamar Gaylord, senior designer bij Forbo Flooring zegt over het verband tussen grondstoffen en een mooie vloer “Een van de experimenten bestond uit het mengen van natuurlijke restmaterialen uit andere industrieën met onze grondstoffen. Zo hebben we onder andere geprobeerd nieuw Marmoleum te maken door gerecyclede vezels van jeans in het linoleumrecept te mengen, maar ook koffievlies als restproduct uit de koffiebranderijen is bijvoorbeeld uitgebreid getest. Vaak lukte dit niet of leverde dit niet de hoge kwaliteit linoleum op die wij nastreven.”

Marmoleum Solid Slate

Marmoleum Slate is een vloer met reliëf geïnspireerd op de natuurlijke textuur van steen. Het resultaat is een oppervlak dat de tijdloze esthetiek van steen met de warmte van linoleum combineert.

Reageer op dit artikel