nieuws

Twee interieurs zetten in op beleving

Interieur

In het laatste nummer van de Architect worden twee interieurs besproken die volledig draaien om beleving. Waar in Europa steeds meer beleving aan winkels wordt toegevoegd, draaien in China steeds meer complete zaken enkel om beleving. Hierbij vervagen de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld.

Twee interieurs zetten in op beleving

Harm Tilman bespreekt in ‘Scherm en werkelijkheid’ het recent opgeleverde InSports. Powerhouse Company maakte het ontwerp voor dit ski- en sportervaringscentrum in Peking. In een ruimte van duizend vierkante meter kun je virtueel een berg af skiën en deelnemen aan gesimuleerde aerobiclessen. Hij legt uit hoe “op knappe wijze vorm wordt gegeven aan een ruimte die anders uit louter prikkels en sensaties zou bestaan”.

foto: Wu Qingshan

“Volgens Jan Geysen bevindt het werk van interieurarchitecten zich tussen mens en ruimte. De interieurs van A-mode laten zien wat dit voortbrengt” schrijft Liza Noteris. PUUR interieurarchitecten ontwierp voor de modezaken voor elke leeftijdsgroep speciale zones, die door kleur en vorm voor een rijkelijke uitstraling zorgen.

foto: Liesbet Goetschalckx

Reageer op dit artikel